Protokol imzalandı

Karaman Ziraat Odası ile MEVKA arasında “Karaman'da ve Konya’da Tarımda Yeni Teknolojilerin Uygulanma Kapasitesini Artırma” projesinin protokolü imzalandı.

Protokol imzalandı
27 Eylül 2021 - 11:50
Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Ziraat Odamız ve Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi ile birlikte hazırladığımız Teknik Destek Programı kapsamında Mevlana Kalkıma Ajansımıza sunduğumuz Karaman'da ve Konya’da Tarımda Yeni Teknolojilerin Uygulanma Kapasitesini Artırma Projemizin sözleşmesini Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sn. İhsan Bostancı’nın katılımı ile Ziraat Odamızda imzaladık.
Proje kapsamında, temel uzaktan algılama teknolojileri, uydu görüntüleri, drone ile görüntü alma eğitimleri verilmektedir. 
drone türleri ve özellikleri ile uydu görüntü alma özellikleri açıklanmaktadır. Multispektral görüntülerin birleştirilmesi ve işlenmesi, indekslerin oluşturulması ve değerlendirilmesi anlatılmaktadır. Elde edilen indeksler değerlendirilerek bitkisel gelişim, hastalık, zararlı etkisi, bitki besleme, sulama sorunlarının yüksek çözünürlüklü haritalar oluşturarak yerinde tespiti ve önlenmesi sağlanabilmektedir.
Proje tanıtım imza programımıza katılan Tarım ve Orman İl Müdürümüz Yusuf Şahinbaş’a Damızlık Birliği Başkanı Ali Dorla’ya Sulama Kooperatifi Başkanı Sami Yaşar ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum