Esra Akpınar

Esra Akpınar


Hayallerinize Odaklanın

15 Mayıs 2022 - 14:12

"Sen mi yapacaksın? Dünyayı sen mi kurtaracaksın? Yapamazsın, zorlanırsın üzülürsün, olmaz." Bu cümleler tanıdık gelmiştir size. Bizim milletimizin en çok kullandığı cümlelerden bazılarıdır. Bir şey yapmaya kalkarsın belki de en çok yapmak istediğin bir şeydir, belki de hayallerinden birisidir ancak kenarlardan bu cümleler çıkıverir. 
Olmaz derler yapamazsın derler, hevesini kırarlar, yapamazsın sonucunda üzülürsün derler ama bunu diyerek asıl onlar üzer. Biz artık sen yaparsın diyen birini görünce şaşırır olduk. Etrafımızdaki çoğu insanın bizi kınamasına alışmışız. Ve bu gibi cümleler yüzünden hayalleri yıkılan, yapmak istediklerini yapamayan binlerce insan var. Yapamasa bile gidebildiği yere kadar gitmesi insanı mutlu eder. 
Hayallerine adım adım yaklaşacağına inancı olur. Mesela Nasrettin Hoca'nın en bilindik "Ya tutarsa" fıkrası. Göle yoğurt mayası çalmaya çalışan hocaya "hiç göle maya tutar mı" diye alay etmişler ve Nasrettin Hoca da "ya tutarsa" demiştir. Bunun gibi imkansız görünen birçok şey için çabalamak gerekir, etrafımızda ki insanlar ne söylerse söylesin hayallerimizden, istediklerimizden vazgeçmeyelim ve bizi motive eden insanlar olsun etrafımızda. Yapamasak bile olsun gene denersin diyen insanlar olsun. Ve hayallerinize odaklanın, sizi ayakta tutan hayalleriniz olsun. 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 4 Yorum