Esra Akpınar

Esra Akpınar


RAMAZAN BAYRAMI

01 Mayıs 2022 - 20:19 - Güncelleme: 03 Mayıs 2022 - 16:22

Ramazan Bayramının bizler için her zaman ayrı bir yeri vardır. Çünkü Ramazan Bayramı tutulan bir aylık orucun toplu bir iftar sevincini ifade eder. Ramazan Bayramı Hicretin 2. yılından itibaren yani ramazan orucunun farz kılındığından beri kutlanmaktadır. Bu ayı oruçla geçiren mü’minler sonraki şevval ayının ilk üç gününü bayram olarak kutlamışlardır. Bu sebeple bu bayrama Ramazan Bayramı denmiştir. 
1 ay boyunca her gün sahura kalkılır, her gün ailecek iftarlar yapılır, teravih namazına gidilir, mukabele yapılır, hatimler okunur ve sonunda herkesin bir araya geldiği coşkuyla geçen bayram kutlanır. Yani Ramazan bizim için sahurun bereketini, iftarın sevincini, teravihin coşkusunu, mukabelenin huzurunu ifade eder. 
Bayramdan önce mezarlıklar ziyaret edilir, ikramlıklar hazırlanır, alışveriş yapılır, çocuklara yeni kıyafetler alınılır ve bayram hazırlıkları tamamlanır. Bayram sabahı evin erkekleri bayram namazına gider evde kalanlar ise erkenden uyanıp namazın bitmesini beklerler. Ve evin erkekleri gelince evin içinde büyük bir mutlulukla bayramlaşma gerçekleşir. Daha sonrada 3 gün boyunca ziyaretleşmeler devam eder. 
Bayramda küsler barıştırılır, dargınların gönlü alınır, büyükler ziyaret edilir, çocuklar hediyelerle sevindirilir, akrabalık ve dostluk bağları kuvvetlenir. Bayramlarımız neşe ve mutlulukla geçer. 
Şeker toplayan çocukların olduğu ve bayramların tatil için değil de ziyaret için kullanıldığı bayramlarımız olsun. Şeker tadında bayramınız geçsin. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum